Pennywise – Reason The Believe

Californialı skate punk grubu Pennywise’la ilk olarak yaklaşık 5 sene kadar önce tanışmıştım. Bu tanışmanın gerçekleşmesinde, elime geçen Pennywise cd’lerinin büyük rolü vardı. İlk tanıştığım zamanları saymazsak; itiraf etmeliyim ki 5 sene boyunca pek takip etmedim Pennywise’ı. Bunu belli bir nedene bağlamıyorum. Sanırım skate punk adına fazla coşkulu bir dinleyici olamamam geçerli bir neden sayılabilir.

‘’Reason The Believe’’, son yılların popüler internet sitelerinden myspace’in kurmuş olduğu plak şirketi Myspace Records ve Epitaph Records işbirliğiyle çıktı. İnternetin hayatı birçok alanda kolaylaştırdığını biliyoruz. Bunun da getirdiği yeniliklerden ötürü internetten kolayca albüm download etme, son yıllarda plak firmalarının ve müzisyenlerin başa çıkamadığı büyük bir sorun haline geldi. Bu duruma karşı koyamayan bazı gruplar, denize düşen yılana sarılır mantığından hareketle; albümlerini internet üzerinden paylaşıma açık hale getirir oldular. Bu durumun açıklayıcı örneklerinden biri olarak geçtiğimiz sene internetten ücretsiz olarak yayınlamış olduğu ‘’In Rainbows’’ albümüyle Radiohead gösterilebilir. Pennywise da internetten ağzı yanan gruplardan biri. Daha akıllıca çözümler üretemeyen gruplar gibi, Pennywise da yeni albümü ‘’Reason The Believe’’i internetten ücretsiz olarak paylaşıma açtı.

‘’Reason The Believe’’, intro ‘’As Long As We Can’’ dâhil olmak üzere toplam 14 şarkıdan oluşuyor. Infosunda punk rock – melodic hardcore – skate punk diye geçen ‘’Reason The Believe’’ oldukça ilginç bir kapağa sahip. Kapağa göz gezdirdikten sonra az çok tahmin edeceksinizdir ‘’Reason The Believe’’in nelere değinmiş olduğunu. Şarkı isimlerine baktığınızda da zaten yeterli ipuçlarına ulaşmış olacaksınız. Güvensizlik, inancını yitirmek, karmaşa, düzensizlik gibi yargılar bu albümü oluşturan temel öğelerin başında yer alıyor. Albümün hardcore ve punk tabanını göz önünde bulundurduğumuzda zaten ipuçları sizleri bir yerlere götürecektir.

Vokalde Jim Lindberg, gitarda Fletcher Dragge, basta Randy Bradbury ve davulda Byron McMackin’dan oluşan Pennywise’ın ‘’Reason The Believe’’ı punk ve hardcore’un da verdiği cesaretle, gerek melodik gerekse liriksel açıdan son zamanların en iyi punk albümlerine aday bence. Hatta yeni nesil punk gruplarına muhalif olabilecek bir yapıt olabileceğinin altını çizmek isterim. Şayet, albümde ‘’One Reason’’, ‘’Faith&Hope’’, ‘’All We Need’’, ‘’The Western Wall’’, ‘’Confusion’’, ‘’ It's Not Enough To Believe’’, ‘’Die For You’’ gibi oldukça başarılı çalışmalar yer almakta.


Serkan BEYDE
2008

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: