Destruction - Thrash Anthems

Benim için oldukça özel gruplardan biridir Destruction. Çocukluğumdan bu yana hep ilgimi çekmiştir. Aradan yıllar geçti, hala bu üçlünün şarkıları, fotoğrafları, posterleri, albüm kapakları ilgimi çeker. Sadece müziğiyle değil görselliğiyle de kendini ifade edebilen bir gruptur bana göre Destruction. Destruction'ın ilgimi çeken bir diğer yönü; sert duruşlu halleri değil elbet. Bilhassa çocukluk yıllarımda tanışmış olduğum bu grubun, fotoğrafları bana eski kovboy filmlerindeki kötü adamları hatırlatır. Hatta böyle düşünmeme sebep olan bir fotoğrafı vardır elimde. 

Destruction, thrash metal cephesine önemli çıkarmalarda bulunan Almanya'nın önemli gruplarındandır. Hatta thrash metal'in dışa vuruculuğunu en iyi sergileyen gruplardandır. Her zaman söylemişimdir; Almanlar bu işi iyi biliyor, işin sırrını seneler evvelinden çözmüşler.

Farklı bir albüm kapağına sahip ‘'Thrash Anthems'', Destruction'ın bir nevi derleme albümüdür diyebiliriz. Destruction'ın eski zamanlarından bugüne kadarki önemli eserleri bünyesinde toplamış bir derlemedir.. 

15 şarkı +1 bonus track'tan oluşan bu derleme albümde 2 tane de yeni şarkı var. Destruction bu yeni şarkıların birini cd'nin en başına, diğerini ise en sonuna koymuş. Albümün açılış şarkısı(yeni şarkılardan biridir bu) ''Deposition(Your Heads Will Roll)'' eski Destruction şarkılarına pek de uyum göstermemiş. Ortada bir sönüklük var gibi geldi bana.. Her neyse, diğer şarkılardan bahsetmeme gerek yoktur sanırım. 20 yılı aşkın kariyerinin önemli şaheserlerinden tekrar tekrar bahsetmenin gereği yok. Ama yine de yazının altına albümün track list'ini ekleyeceğim, oradan bakabilirsiniz, Destruction nelere ‘'Thrash Anthems''de yer vermiş nelere yer vermemiş, diye...

Yazının başında Destruction'ın, yeni iki şarkının birini albümün en başına diğerini en sonuna koyduğundan bahsetmiştim. Albümün kapanış şarkısı olan ‘'Profanity''de durum biraz daha farklı. ‘'Deposition''a göre kıyasladığımızda albümün genel yapısına daha uygun düşüyor.

Destruction gibi her geçen gün Almanya, thrash cephesine çıkarmalar yapıyor, bu kategoride Almanya'nın karşısında duracak ciddi bir ülke yok henüz. Eğer Destruction'ı bugüne kadar dinlemediyseniz, bu albüm iyi bir başlangıç olacaktır Destruction'ı tanımanız için. Şayet 24 yıllık birikiminin önemli eserlerinden 13 tanesi ‘'Thrash Anthems''de. 

Thrash Anthems Track List:
01. Deposition (Your Heads Will Roll) *
02. Invincible Force
03. Release from Agony
04. Mad Butcher
05. Sign of Fear
06. Death Trap
07. Life Without Sense
08. Total Desaster
09. Bestial Invasion
10. Reject Emotions
11. Tormentor
12. Unconscious Ruins
13. Curse the Gods
14. Cracked Brain
15. Profanity *
16. Eternal Ban (Bonus Track)
Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: