Widescreen Mode - Until The End

Widescreen Mode Finlandiyalı bir grup. ‘’Until The End’’ grubun debut albümü. Grubun kadrosu şu şekilde oluşuyor; Samu Brusila(Vokal), Janne Lahtinen(Gitar), Janne Stenroos(Bass), Janne Aaltonen(Davul).

‘’Until The End’’in tarzı heavy metal, hard rock, gothic metal ekseninde dolaşıyor. Şarkıların büyük bir kısmında gothic metal hâkim konumdayken, sololarda hard rock’ın ön plana çıktığı bariz şekilde belirgin. Benim albümdeki en favori şarkım olan ‘’Escape The World’’ bu birleşimin en rahat fark edilebileceği bir çalışma mesela. Şarkı açılır açılmaz 25 saniyelik bir solo ile karşı karşıya kalıyorsunuz. 25.inci saniyeye kadar bir hard rock şarkısı ile karşı karşıya kaldığınızı düşünürken; sonrasında ise vokalin de devreye girmesiyle gothic metal istilasına uğruyorsunuz. Şarkının son kısımları da oldukça güzel, bütün enstrümanlar sustuktan sonra devreye viyolonseller giriyor ve şarkı bu şekilde bitiyor.

Aslında Widescreen Mode’un tarzını heavy metal, hard rock, gothic metal adı altında adlandırsak da kesin olan bir şey var ki; o da grup elemanlarının birçok türün etkisinde kaldıklarıdır. Böyle düşünmeme sebep olan en önemli unsur ise şarkıların yer yer senfonik metal, hardcore ve thrash metal eğilimli olmalarıdır.

‘’Until The End’’in kapağı da değişik. Kapağı inceleyince, herhangi bir tarza sığdıramıyorsunuz grubu. Grubun icra ettikleri tarzları baz alırsak; kapağın da buna paralel doğrultuda olduğunu söyleyebiliriz.

Favorilerim: ‘’Dead Inside‘’, ‘’Everlasting Bomb‘’, ‘’Escape The World‘’, ‘’Not Alright‘’, ‘’Killed By Vanity‘’.
Serkan BEYDE
2008

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: